Добре дошли в галерия НЕСТ-Арт - представяне на художници
Арт салон | ..............................................................................................................................................................| Home
NEST-ART® - представя
Арт - салон - Тенчо Сталев
Тенчо Сталев

Иконописецът Тенчо Сталев е роден на 21 май 1963 година в гр. Кърджали. Следва реална гимназия в Кърджали, след което специализира и абсолвира майсторски курс по иконография, иконопис, стенопис и фрески, организиран от Св. Синод. Негови творби могат да се видят в изографисаните иконостаси и икони на различни църкви и манастири в страната ни, като например църквата на манастира в с. Долни Лозен и църквата в Обеля. През 1992 година той изографисва базиликата на посолството на светата католическа църква-Ватикана в София. Реставрации на старинни икони, фрески и скулптури в различни стилове - ортодоксален, готически, барок и други, принаделжат към полето на изява на иконописеца и реставратор - Тенчо Сталев. В момента той твори в Пловдив и се представлява от Агенция НЕСТ®.

Някои от неговите авторски творби са показани по-долу и копия на известни икони се продават. Ако сте заинтересовани за изографисването на параклис, църква или за реставрация на отделни църковни скулптури, икони или иконостаси, то не се колебайте да ни контатактувате.

 
Авторски проект за мозайка
Авторски проект
Икона
Икона
1.
2.
3.
4.
Икона
Икона
Икона
Икона
5.
6.
7.
8.

На горе